Matematik

Hjælp til integralregning.

20. november 2010 af juhumalene (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder således:

Figuren viser grafen for funktionen f(x) = ax^2+bx+c

Aflæs grafens skæringspunkter med koordinatakserne, og udnyt dette til at bestemme en regneforskrift for den stamfunktion F til f, der opfylder at F(-1)=2.

Info: grafens skæringspunkter på x aksen er -4 og 1
og på y aksen er det -2.

Jeg ved at jeg skal faktorisere f(x)=a(x-r1)(x-r2)

men jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre... Kan I hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af PeterValberg

 med rødderne x = -4 eller x = 1 har du:

f(x) = a( x + 4)(x - 1)
f(x) = a(x2 +3x - 4)

grafen skærer y-aksen i -2, dermed har du et punkt på grafen P(0, -2)
indsæt dette punkts koordinater i ovenstående ligning og bestem a

indsæt derefter a i ligningen herover og gang parentesen ud, - hopla, et stk. forskrift, fix og færdig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2010 af PeterValberg

 #1 altså forskrift for f(x) som skal integreres (husk integrationskonstanten k
indsæt F(-1) = 2 altså punktet Q(-1,2) i denne (stamfunktion) forskrift og bestem konstanten k

et stk. stamfunktion gennem Q(-1,2) bestemt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
20. november 2010 af juhumalene (Slettet)

#1

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal indsætte a og så gange parantesen ud. jeg får a til at være -2..


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2010 af mathon

                     f(x) = a·(x+4)(x-1)  gennem (0,-2)

hvoraf
                     f(0) = a·(0+4)(0-1) = -2

                                a·4·(-1) = -2

                                -4a = -2

                                 a = 1/2

                      f(x) = (1/2)·(x+4)(x-1) = (1/2)(x2+3x-4) = (1/2)x2 + (3/2)x - 2


Svar #5
22. november 2010 af juhumalene (Slettet)

Hvor får du de (3/2)x-2 fra??


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2010 af mathon

                                              k·(a + b - c) = k·a + k·b - k·c

                                             (1/2)·(x2 + 3x - 4) = (1/2)·x2 + (1/2)·3x - (1/2)·4


Skriv et svar til: Hjælp til integralregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.