Matematik

Trekantens vinkler ud fra vinkelspidser

20. november 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Tænkte om der er er nogen som gider regne denne opgave ud:

Har selv prøvet men helt forgæves og har masser af andre magen til. Derfor ville det være dejligt at have en "model".

Jeg tror at jeg på en eller anden måde skal bruge cos(v) = (vektor a*vektor b)/længden af vektor a*længden af vektor b

A(-2,0)

B(9,-1)

C(-1,6)

Beregn trekantens vinkler.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først de tre vektorer AB, AC, og BC. Trekanten tre vinkler kan nu findes ud fra vinklerne mellem de tre sæt af vektorpar.


Svar #2
20. november 2010 af Pigemus (Slettet)

kan det passe at de 3 vektorpar så bliver AB = (11,-1) , AC = (1,6) og BC = (-10,7)???


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Trekantens vinkler ud fra vinkelspidser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.