Matematik

Mobiltelefonen

20. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jasmin og Casper H fra klassen sammenligner priser for deres mobilabonnementer og for at sende sms'er.
 

Jasmin
Abonnement                       kr. 0 pr. måned
Sms pr. stk.                         21 øre

Casper H                            
Abonnement                       kr. 49,00 pr. måned
Sms pr. stk.                         1 øre

6.1 Beregn forskellen på deres udgifter i denne måned.

Jasmin: 0,21*200=42 kr
Casper H: 0,1*200=20 --> 20+49=69 kr
Caspers mobilabonnement er dyrere end Jasmins. Casper skal kun betale 69 kr i forholdet til Jasmin, hvor hun skal betale 42 kr.

6.2 I denne opgave skal jeg sammenligne priserne.

(fra 400 til 500 har jeg selv regnet ud.) (formel: 0,21*antal sms'er)

Men jeg kan ikke regne Casper H??? Håber I kan hjælpe mig

Antal sms'er              50                 100          150         200        250       300          350        400       450        500

Jasmin                       10,50           21,00        31,50     42,00    52,50    63,00       73,50     84,00   94,50     105,00

Casper H                    49,50           50,00    
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af emul0c

Du har jo selv skrevet svaret tidligere (dog med en kommafejl 1 øre = 0,01 krone og ikke 0,1).
Casper vil have et forbrug på 49 uanset hvor meget han sms'er. Dvs. at hvis han sender 100 sms'er, så koster det ham 100*1 øre = 1 krone + 49 kroner = 50.
200 sms'er = 200 * 1 øre = 2 kroner + 49 kroner = 51.
300 sms'er = 300 * 1 øre = 3 kroner + 49 kroner = 52.

...

500 sms'er = 500 * 1 øre = 5 kroner + 49 kroner = 54.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2010 af emul0c

Husk også at rette opgave 1 til, så du ganger ind med 0,01 krone (1 øre) istedet for 0,1 krone (10 øre).


Svar #3
22. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

hm okey. jeg kan godt se jeg har lavet en fejl...


Skriv et svar til: Mobiltelefonen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.