Kemi

Oxidationstal

20. november 2010 af naunii (Slettet)

Hej :)

Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg kan finde OT for SnCl2 og (WO)2(WO4)3 ?

På forhånd tak


Svar #1
20. november 2010 af naunii (Slettet)

Og H2O2 for den sags skyld?


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. november 2010 af mathon

                             +2                    +5,6
                             SnCl2                W5O14

                                 -1
                             H2O2

                            


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. november 2010 af Phienix (Slettet)

Jeg mener at for H2O2 er OT for O = -1 (nok det eneste sted, du kan regne med, at O har OT = -1), men jeg kan sku ikke huske det.

Ellers så regn med at O har OT = -2, og Cl har OT = -1.

SnCl2 er neutralt molekyle, så Sn må have OT = +2.

I (WO)2(WO4)3, skal du have et overblik over mulige OT for W; de kan være +6, +5, +4, +3, +2, +1, 0 og -1.
O har OT = -2, så O4 bliver i alt -8. I alt 3 af dem (-24) skal kunne stabiliseres af 3x W og 2x WO, som er en cation. Den mulighed, jeg ser åbenlys, er hvis W har OT = +6 i anionen og OT = +5 i cationen. Jeg synes at huske at anionen plejer at have højeste OT; men jeg kan tage fejl.

WO = +5 - 2 = +3
WO4 = +6 - 8 = -2

Du får altså WO3+ og WO42-, som giver

(WO)2(WO4)3

= 2*+3 + 3*-2 = 6 - 6 = 0

Så det er en kombinationsmulighed.


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. november 2010 af mathon

                 ...det kræves ikke, at OT er et helt tal - selv om det måtte "skurre mod sædvane"


Svar #5
20. november 2010 af naunii (Slettet)

Okay takker..

Har også brug for mere hjælp. Det er fordi jeg sidder og afstemmer disse to reaktionskemaer:

1.

2WO42- + 6SnCl2 + 4H+ --> 2(WO)2(WO4)3 + 6SnO2 + 2H2O

men jeg kan jo ikke få O'erne til at passe på de to sider af reaktionspilen?

2.

+4         -1          +2         -4    

MnO2 + H2O2 --> Mn2+ + O2 + H2O

Men kan ikke få det til at passe. Er det overhovet rigtigt at MnO2 of H202 bliver til Mn2+ + O2 + H2O?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2010 af Phienix (Slettet)

1,

5WO42- + SnCl2 + 10H+--> (WO)2(WO4)3 + SnO2 + 2HCl + 4H2O

2.

MnO2 + H2O2 + 2H+ --> Mn2+ + O2 + H2O


Svar #7
20. november 2010 af naunii (Slettet)

Tusind tak :)

Skal der ikke stå 2H2O i reaktion nr. 2? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. november 2010 af Phienix (Slettet)

Jo det skal der.

Nogle gange kan det godt gå lidt stærkt ;)


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.