Matematik

Hjælp til punktmængde

21. november 2010 af snolladolla (Slettet) - Niveau: A-niveau

En punktmngde er giver ved Ma= {(x,y)|1 < x < a and 0 < y < 8/x^2}, hvor a>1

Skitser punktmngden M4 i et koordinatsystem og find dens areal ???
 

Jeg fatter intet af denne her opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Så er det heller ikke værre - vel?

Start med at tegne de lodrette linier x = 1 og x = a.

Hvis fantasien er helt forsvundet, kan du jo fx. lade a være = 4,5.

Så skitserer du grafen y = 8/x(^2) - du kan evt. beregne et par
hjælpepunkter.

Nu har vi punktmængden, der afgrænses af x-aksen fra 0 til a,
linien x=1, grafen og linien x=a.

Arealet af denne - det har du selvfølgelig lige slået op i din

mat.-bog - er jo integralet fra 1 til a af funktionen y = 8/x(^2).

Så er det bare at integrere og indsætte grænserne (det står der

altsammen) og så får du - naturligvis - at arealet af punktmængden

er 8*(a-1)/a.

Der er intet, der er svært, når man har  en mat.-bog (og har læst i den ;-)


Svar #2
21. november 2010 af snolladolla (Slettet)

 Altså det er ikke så svært at bestemme arealet når jeg først har fundet punktmængden. 

Det var mere hvordan man skitserede punktmængden, hvordan man lige skulle starte :) Men tak for det. 


Skriv et svar til: Hjælp til punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.