Matematik

Trapez

21. november 2010 af SashaH (Slettet)

I et ligebenet trapez ABCD er |AB|=|CD| og vinkel (BAD) = vinkel (ADC) = 45 grader. Det oplyses endvidere at arealet af trapez  ABCD er 10.

a) bestem |AB| udtrykt ved h, og bestem omkredsen af trapezet som funktion af h..

Nogen der kan hjælpe? Har tegnet skitse, men er lidt lost!

Arealet af en trapez er udtrykt= A=1/2h(a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 A=h*h+a*h=h^2+a*h

du isoler h

10=h^2+a*h       a=(10/h)-h


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 O(h)=a+b+h

O(h)=2*((10/h)-h)+2*(h*√2)+2*h

sådan :)


Svar #3
21. november 2010 af SashaH (Slettet)

Øhm, hvad er det lige for en formel du bruger? Kan ikke lige se meningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 først bruger jeg formlen for areal beregning og den anden opgave bruger jeg omkreds formlen kan findes i dine boger eller nettet


Skriv et svar til: Trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.