Matematik

Hjælp: beregning af nulpunkt for f(x) = ½x2 – 4x

21. november 2010 af Help please :p (Slettet)

 Hej

Tænkte på om der var nogle der gad at hjælpe mig med at beregne nulpunkt for: 

f(x) = ½x^2 – 4x

Altså jeg har beregnet  D=32=-4^2-4*1/2 

Men jeg kan ikke få nulpunkterne til at blive 0 og 8? :s'

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af peter lind

c = 0, så du har en forkert diskriminant. Iøvrigt løses den nemmere ved at sætte x ud foran en parentes og bruge 0 reglen.


Skriv et svar til: Hjælp: beregning af nulpunkt for f(x) = ½x2 – 4x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.