Matematik

Reducer

21. november 2010 af Janne1234 (Slettet)

Hej.

Jeg har lige en smule problemer med opgaven:

Betsem værdien af 5*m/2m^2+3mn, når m=1 og n=2, og reducer 5*m/2m^2+3mn.

Jeg har indsat de oplyste værdier, for at finde frem til værdien. Denne får jeg til 5/8.,

Men hvordan skal jeg resucere? - er det forkert, det jeg har gjort for at finde værdien?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af slotsrammen (Slettet)

Skal 5m divideres med hele udtrykket (2m^2 + 3mn)?, for så er dit resultat rigtigt :). Men husk parentesen, ellers står der at de 3mn lægges til bagefter du har divideret 5m med 2m^2.

Til reduktionen skal jeg lige vide om de 3mn er med under brøkstregen


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2010 af Duffy

5*m/(2m^2+3mn) =

5*m/m(2m+3n) =

5*m/m(2m+3n) =

5/(2m+3n)

 Husk at m/m = 1

og 5*1 = 5


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.