Matematik

Integralregning-stamfunktion

21. november 2010 af stubi (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Undersøg om F(x) = 3xlnx-7x+9 er en stamfunktion til f(x) = 3lnx-4.

angiv derefter mindst to stamfunktioner til f.

nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn F'(x) og undersøg, om F'(x) = f(x) .


Svar #2
21. november 2010 af stubi (Slettet)

hvad er stamfunktionen til 3xlnx ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Du skal jo bare tænke på, hvad du skal differentiere for at få det udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Stamfunktionen til ln(x) er x*ln(x)-x

Stamfunktionen til 3x er 3/2x^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

F(x) er en stamfunktion til f(x), hvis F'(x) = f(x). Undersøg derfor, om F'(x) = f(x) . Differentier F(x), hvilket som regel er lettere end at integrere f(x) .


Skriv et svar til: Integralregning-stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.