Matematik

omdrejningslegeme

21. november 2010 af provinsbaronen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen,

Jeg håber der er en der vil kunne hjælpe mig med dette problem. Jeg har aldrig haft noget problem med at løse opgaver, hvor man skulle beregne et omdrejningslegemes omfang, men det viser sig nu, at det er fordi det altid har været omkring 1. aksen, hvordan løser jeg det når det skal være rundt om en linie eks. y=1 ?

funktionen lyder f(x)=x^2

i intervallet 0 til 1.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af peter lind

Du kan bare bytte om på x og y altså π∫x2dy her skal du så finde x som funktion af y


Svar #2
21. november 2010 af provinsbaronen (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2010 af PeterValberg

Hvad mener du helt præcis?

har du et omdrejningslegeme omkring linjen y = 1 (altså en ret linje parallel med x-aksen)?

det beregnes da på samme måde, som et omdrejningslegeme omkring x-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvis du i stedet vælger funktionen f(x) = x^2-1, er du hjemme på x-aksen igen, og rotationsrumfanget og grænserne er præcis det samme, ligegyldigt hvor figuren ligger.

Prøv at tegne - så kan du se det ;-)


Skriv et svar til: omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.