Matematik

Nulreglen

22. november 2010 af malacomus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet en polynomiedivision på denne funktion: f(x) = 2x^3-4x^2-10x+12

Jeg har nu dette: 

 (x-1) (2x^2-2x-12 )

Resultater er:  x = 1, x = -2 og x = 3

Resultatet er opgivet og er fundet ved hjælp af nulreglen - men hvordan ?
Er der nogen der kan forklarer mig hvorfor resultat er som det er ?

På forhånd tak

Christina


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af badooo (Slettet)

Enten skal (x-1) give 0, eller også skal (2x^2-2x-12) give 0. Altså følgende ligninger er "bare" blevet løst:

x-1 = 0

2x^2-2x-12 = 0


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.