Kemi

Hjælp mig..

22. november 2010 af Callo17 (Slettet)

 Hej.

Jeg har brug for hjælp med kemi. 

Opgave lød sådan:

0,1978 g af syren opløses i vand og titreres til ækvivalenspunktet med 23,00 mL 0,100M NaOH

Vis, at syren har en molarmasse på 86 g pr. mol.
 

Kan du/I finde ud af ? Jeg er helt blank omkring dette.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af badooo (Slettet)

Ja det kan vi godt.

Beregn stofmængden af tilsat NaOH. Der er lige så mange mol syre, som der er NaOH (må vi antage).

Du har massen af syren. M = m/n


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2010 af mathon

                   titrering:

                                          ns         =                    nb

                                          ns         =      (0,023 L)·(0,100 mol/L) = 0,0023 mol

   0,0023 mol syre har massen 0,1978 g

   syrens molmasse = (0,1978 g) / (0,0023 mol) = 86 g/mol


Svar #3
22. november 2010 af Callo17 (Slettet)

Vil det sige, at jeg skal finde stofmængden af tilsat NaOH via n=c*V ? Fordi den får jeg til 2.3mol. Så tilsætter jeg den tal ind som du skrev før M=m/n. 

2.3/0,1978 , men sådan fik jeg den til 0,086 g/mol , selvom opgaven siger at den skal være 86 pr. mol ?!! Derfor er jeg forvirret over den. 


Svar #4
22. november 2010 af Callo17 (Slettet)

 Tak for hjælpen, Mathon :)

Det har jeg bare glemt, at omskrive mL til liter.. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2010 af badooo (Slettet)

Desuden valgte du også lige at vende rundt på brøken som jeg skrev den ;) Men fint nok, når du (næsten) regnede dig frem til løsningen selv.


Skriv et svar til: Hjælp mig..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.