Matematik

Beregning af højden i en vilkårlig trekant?

22. november 2010 af guimle (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder og koger over at skulle finde de resterende stykker i en trapez ABCD, jeg kan simpelthen ikke huske hvordan det gøres!

min info er:

AD og CD er parallelle

AD= 9,0

AB= 8,1

A= 70"grader"

D= 61"grader"

HJÆLP HURTIGST MULIGT TAK!


Svar #1
22. november 2010 af guimle (Slettet)

p.s undskyld den vildledende overskrift, glemte lige at få den rettet... sorry


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er du sikker på, at AD og CD er parallelle? I den slags opgaver plejer det at være AD og BC, som er parallelle.

Nedfæld de vinkelrette fra B og C på AD og se på de fremkomne retvinklede trekanter.


Svar #3
22. november 2010 af guimle (Slettet)

undskyld du har selvfølgelig ret, det er AD og BC der er parallelle, min fejl. men tak for rådet.


Svar #4
22. november 2010 af guimle (Slettet)

Jeg kender bare ikke BC, så jeg vil kun kunne finde én retvinklet trekant, ville jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2010 af kieslich (Slettet)

Find først DC        højderne fra C og B på AD må være lige store  så

AB*sin(A) = hBpåAD = hCpåAD  =  CD*sin(d)

du kan nu finde BC = AD - AB*cos(A) - DC*cos(D)    tegn og forklar.


Svar #6
22. november 2010 af guimle (Slettet)

Men hvordan finder jeg DC?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2010 af kieslich (Slettet)

DC = CD    brug midterste linie i #5


Svar #8
23. november 2010 af guimle (Slettet)

men hvordan finder jeg den? jeg fatter brik, skær det ud i pap for mig! hvad er det du vil have mig til at gange med

sin(D)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2010 af kieslich (Slettet)

#5

AB*sin(A) = hBpåAD = hCpåAD  =  CD*sin(D)    her kender du tre af størrelserne, men ikke CD,  løs ligningen og find CD

du kan nu finde BC = AD - AB*cos(A) - DC*cos(D)    tegn og forklar.


Svar #10
23. november 2010 af guimle (Slettet)

nårh, så fes den ind... mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregning af højden i en vilkårlig trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.