Matematik

Populationsvækst - voyage

23. november 2010 af AistrupEN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, folkens har virkelig brug for hjælp og ved godt opgaven er gennemgået i hånden et andet sted, men skal bruge guide tio voyage eller andre lommeregner hvordan den løses :

I en model for, hvordan en bestemt poulation udvikler sig i tidens løb, antages det, at populationens væksthastighed er proportional med populatonens væksthastighed er proportional med populationens størrelse. Tiden t måles i døgn, og proportionalitetskonstanten er 0,084. Det antages, at der til at begynde med er 10 individer i populationen.

1) opskriv en differentialligning, der beskriver populationens udvikling.

2) Bestem vha. modellen antallet af individer efter 7 døgn.

1 - F'(t) = 0,084*F right ? eller hvad ?

i 2'eren hvordan løses den? Skal bare integrare differentialligningen eller hvordan ?

ekstra spg:

I modellen antages det, at populations vækst efter 7 døgn ændre sig, således at antallet af y af individer i populationen som funktion af tiden t opfylder differenttiallignen ;

dy/dx = 0,0022y(100-y)

3. Bestem hvor mange døgn der går, før antallet af individer i populationen er nået op på 90 % af populationens maksimum?
- Er der så tale om logistisk vækst ?=
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

1) dP(t) / dt = 0,084 * P(t) løs den

2) Indsæt      t = 7 i den fundne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2010 af mavdoo (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Populationsvækst - voyage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.