Matematik

Det haster....

23. november 2010 af Marie230 (Slettet)

 hej med jer derude:_)

jeg har brug for hjælp til en opgave som jeg ikke kan forstå helt..

Her kommer den:

6x - 19 = x - 4   x = .................

3x = 11 x = ..............

4 • ( -8) + 8 = .....................

(- 20) • ( -4) = .....................

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Første opgave

Flyt x over på venstre side som - x

Flyt 19 over på højre side som +19

Det er det samme som at trække x fra på begge sider og lægge 19 til på begge sider

Du afslutter med at dividere med 5 på begge sider.


Svar #2
23. november 2010 af Marie230 (Slettet)

 Forstår ikke???


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

6x - 19 = x - 4

Træk x fra på begge sider

6x - x - 19 = x - x- 4 ⇒                            5x - 19 = -4

Læg 19 til på begge sider                   5x - 19 + 19 = -4 + 19    ⇒             5x = 15
 

Divider med 5 på begge sider                    x = 3

Sværere er det heller ikke :-)


Skriv et svar til: Det haster....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.