Matematik

ekvation

23. november 2010 af Smulan (Slettet) - Niveau: A-niveau

ex = 3 + 2x

vad är det för räknemetod så man kan lösa den ekvationen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af peter lind

Står der ex på venstre side? I så fald kan den kun løses numerisk.


Svar #2
23. november 2010 af Smulan (Slettet)

nej inte ex utan ex=


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af peter lind

Træk de 2x over på venstre side og sæt x ud foran en parentes.


Svar #4
23. november 2010 af Smulan (Slettet)

så blir det x(-2+e)=3

hur fortsätter jag sedan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af peter lind

Divider med (-2+e)


Svar #6
23. november 2010 af Smulan (Slettet)

men dividerar jag på vänster sida ska jag ju göra det på höger också? hur blir det då?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2010 af peter lind

Det er korrekt at su skal dividere med (-2+e) på begge sider. Dermed får du så facit på højre side


Skriv et svar til: ekvation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.