Matematik

Brøkreglen - differentialregning

23. november 2010 af kuzc0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, har virkelig brug for hjælp.

Jeg fatter godt differentialregning, men jeg har fået denne opgave hvor jeg skal bestemme h'(x), altså differentialkvotienten for h(x) = 1/(g(x)) ved hjælp af brøkreglen

Brøkreglen ser sådan ud:

(f/g) = (f'(x)*g(x) - f(x) * g'(x)) /g(x)^2

og det fint nok, men hvis jeg deler min funktion, h(x), op, for jeg at

f(x) = 1 og g(x) = g(x) - og det giver ikke megen mening for mig.

Min facit liste siger at det overordnede resultat skal give h'(x) = -g(x)/g(x)^2

det fatter jeg slet ingenting af, hjælp.. please? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af peter lind

Du skal ikke lade dig forvirre af at en funktion har samme navn som funktionen i en anden formel. Formlerne gælder også selv om funktionerne har samme eller andre navne.

Du skal find f'(x) og g'(x) kan du bare sætte ind som det står, eller sagt med andre ord. I den første formel skal du blot erstatte f(x) med den aktuelle funktion f(x) = 1


Skriv et svar til: Brøkreglen - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.