Matematik

Hvor mange femkanter på en bold?

23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Diameteren af bolden er 30cm.

O = 3,14 * 30 = 94,2

Jeg skal så finde ud af hvor mange femkanter der er på bolden, altså spørgsmålet er:

"Hvor mange af hver slags"

Der er sorte & hvide femkanter, hvis billede ønskes så sig til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Sæt billedet ind :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du må i hvert fald give nogle flere informationer, boldens størrelse alene er ikke nok.


Svar #3
23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

 Jeg har kun diameteren + omkreds?

Der er 6 sorte femkanter

og 5 hvide femkanter, andet kan jeg ikke se på billedet.

Altså, 6 sorte femkanter + 5 hvide, på den ene side. Jeg kan ikke se de andre sider.

Spørgsmålet lyder så; "Hvor mange af hver slags"


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Du kan tælle eller beregne hvor mange der er, men prøv og tæl på denne måde.

Sådan som du ser bolden forfra, ser den også ud bagfra må vi gå ud fra, husk siderne skal også tælles med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Har du ingen mål for femkanterne?


Svar #6
23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

 Nej, der er ingen mål for femkanterne. 

@Slowy

Dvs. 6 * 2 = 12 sorte femkanter?

5 * 2 = 10 hvide femkanter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Ja og du ved, at boldens samlede diameter areal set forfra er på 30 cm, inddel nu målet af en enkel femkant og gang det med antallet 10 + 12 og læg det så sammen, til det giver 94,2, så ved du at #6 passer :D


Svar #8
23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

 Kan du vise et eksempel, forstod det ikke helt.. 


Svar #9
23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Eller mente du? 30 / 22 = 1,36 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Vil du ikke være sød og sætte billedet ind, så kan man forhåbentlig få bedre overblik :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Eller 94,2/22 = 4,28, for en femkant


Svar #12
23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

 Hvordan vil du så bruge 4,28 til at finde " hvor mange af hver slags "?


Svar #13
23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

 Well, iflg. mig så er der 12 sorte femkanter og 10 hvide..

= 22 i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#12

4,28 var jo blot arealet for en femkant.

Men kan du ikke lige VEDHÆFTE billedet herind?


Svar #15
23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

 Hvad vil du bruge billedet til? du ser kun 1 side af fodbolden, og der er 6 sorte og 5 hvide femkanter?

Ingen andre detajler er med.


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Ville bare se billedet.

Må jeg ikke nok?


Svar #17
23. november 2010 af FCBARCELONA12 (Slettet)

 Hvis du forklarer, hvad det skal bruges til :P (kan ikke lige uploade det nu)


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Det skulle bruges til, at jeg kunne se billedet og se HVORDAN de helt præcist kunne ses, men det er også lige meget nu.

HA en god aften ;)


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. oktober 2012 af lysuel (Slettet)

Hej Grunden til at forrige hjælper spurgte om et billede af bolden er at bolden består af både femkanter og sekskanter. Jeg har lige set (tror jeg) det samme billede og opgave dertil. De hvide felter er 6 kantet, og de sorte er 5 kantet. Svaret er at bolden består af 20 sekskanter og 12 femkanter. Størrelsen på bolden har ingen betydning. Det reguleres i størrelsen af femkanter og sekskanter. Men det kan ikke lade sig gøre at sy en bold rund, uden denne formel. Arealet af overfladen af fodbolden = 12 · 4 25 10 5 + + 20 · 24 3 ⋅ =  48 ( 25 10 5 10 3) ⋅ + + .


Skriv et svar til: Hvor mange femkanter på en bold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.