Matematik

ligninger

23. november 2010 af pem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af disse to:

opgaven lyder: løs følgende ligninger ved at erstatte x^2 med z

a) x^4-13x^2+36=0

b) 9x^4-28x^2+3=0

Håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gør som opgaven foreskriver. Sæt z ind i stedet for x2 . Så ser den første ligning således ud:

a) z2 -13z + 36 = 0

Løs denne 2.-gradsligning i z , og find dernæst x af x2 = z .


Svar #2
23. november 2010 af pem (Slettet)

okay tak :-)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.