Matematik

Trekant

23. november 2010 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC.

a) bestem a, således at vinkel c = 90 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af klimasven (Slettet)

Brug pythagoras og kald længden af de korte sider for  x. Den lange side skal være 2 længere dvs x+2

X^2+x^2= (x+2)^2

2x^2=x^2+4x+4

x^2-4x-4=0

løs denne andengradsligning og x=4,83


Svar #2
23. november 2010 af Justme92 (Slettet)

 Hvis man solver det, så får man 2 løsninger .. Og den ene er minus, og ved godt længden ikke kan være minus, men kan man godt bare tage den anden løsningerne? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er kun den positive rod, x = 2+2√2 , der kan bruges som løsning til en længde.


Svar #4
23. november 2010 af Justme92 (Slettet)

 Okay, 1000 tak for svaret :).


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.