Kemi

Morpholinium ion med pKs 8.33

23. november 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Morpholinium ion pKs = 8.33

a) Beregn rationen(the ratio) af morpholine til morpholinium ion i vandig opløsning ved pH 7,0?
 

b) Ved hvilken pH er koncentration er morpholine og morpholinium ion lige?

Morpholinium ion + H2O <---> Morpholine + H3O+     pKs = 8.33

Håber der er nogen, der kan og vil hjælpe, da jeg ikke ved, hvordan jeg skal gribe opgaven an :\

På forhånd tak fra en håbløs kemi studerende :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af Kemikalium (Slettet)

a)  Det hedder "forholdet" på dansk :-)

Man har: 

K  = [Morpholin]*[H3O+]/[MorpholinH+] = 10-8.33 M og du ved at pH = 7, dvs du kender [H3O+] = 10-7 M som sættes ind og du kan nu udregne forholdet.

b)  Løses på samme måde, blot ved du nu at forholdet skal være 1, så nu er det [H3O+] som er den ubekendte. Har du fundet den så har du også fundet pH.


Skriv et svar til: Morpholinium ion med pKs 8.33

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.