Matematik

Trekant

24. november 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe opgaven an og håber derfor på hjælp.

Tak på forhånd : - )

I en trekant ABC er a= 6,7 vinklen til A= 56 grader og vinklen B= 43 grader   C= 81 grader

a) Bestem c samt arealet af trekanten

b) Bestem længden af medianen ma
Hvordan finder jeg lille c.
Jeg kender godt formlen for, at finde lille c i cosinusrelationerne: c2 a2+ b2- 2ab * cos(C)

Men jeg kender ikke lille b, så jeg kan ikke regne den ud.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brug sinusrelationer.


Svar #2
24. november 2010 af came (Slettet)

Tak, det vil sige jeg skal bruge formlen: Sin(A)/a= Sin(B)/b= Sin(C)/c

Med andre ord, så er sin(A)/a= sin(C)/c

sin(56)/6,7= 0,1237

Det så det samm som: sin(81)/5= 0,1975

Det vil sige c (cirka)= 5

Er fremgangsmetoden rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Ikke rigtig, du skal bare isolere c i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

a) Brug 6,7/sin(56)=c/Sin(81) ved at gange med sin(81) på begge sider finder du c=7,98.

Arealet finder du ved at sige Areal=0,5*a*c*sinB dvs Arealet=0,5*6,7*7,98*sin(43)=18.24

Siden b finder du også vhja sinusrelationen: b=6,7/sin(56)*sin(43)=5.51 indsaæt nu sette i cosinusrelationen og du vil finde ma=5,99

Prøv evt at bruge http://ww.cossincalc.com/ som kontrol og inspiration


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2010 af mathon

se
tilføjelsen i
svar #7 i
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
 


Svar #6
24. november 2010 af came (Slettet)

Mange tak : - )

Det var til stor hjælp.

Når du finder arealet siger du *sin(B). Hvorfor ikke sin(A) eller sin(C)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2010 af mathon

se svar #8
      i
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
 


Svar #8
24. november 2010 af came (Slettet)

I #4 siger du jeg skal indsætte det sete i cosinusrelationerne for at finde medianen, men hvilke?

ma = (8,02 + 3,352 - 8,0•6,70•cos(43º))½= domain error

Min lommeregner kan ikke regne overstående ud, mathon? Giver medianen 5,99 som klimasven også får? Kan du eventuelt skrive det på en anden måde?

Jeg vil helst have af vide, hvilken cosinusrelation det er og hvorfor det er jeg skal bruge lige netop den.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2010 af mathon


Svar #10
24. november 2010 af came (Slettet)

Tak, jeg ved godt hvor du har formlen fra nu, men jeg har lige endnu to spørgsmål til dig:

Men hvor har du 3,35 fra? Og hvorfor opløfter du med en 0,5 til sidst???


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2010 af mathon

har du lavet en tegning?

                    


Svar #12
24. november 2010 af came (Slettet)

Nej, men hvorfor er det 3,35 og hvorfor opløfter du med 0,5? Kan du forklare det uden en tegning?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. november 2010 af mathon

              ...du ved ikke, hvad du taler om, når du ikke har lavet en tegning til at skabe overblik


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 At opløfte til 0,5 svarer til at tage kvadratroden.


Svar #15
24. november 2010 af came (Slettet)

Tusind tak for hjælpen : - )


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.