Matematik

Brøk - udregn tallet

24. november 2010 af Ezekiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg har altid haft lidt problemer med brøker.. 

Og nu har jeg fået en opgave hvor jeg skal udregn tallet:    9^(3/2)  +  8^(2/3)

Muligt i kan vise mig hvordan og hvorfor man gør netop dette, så jeg kommer til at forstå det og ikke støder på et lignende problem igen.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug potensregnereglerne

am/n = n√(am) .

Benyt, at 9 = 32 og at 8 = 23


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af keg (Slettet)

eller at 64=43


Skriv et svar til: Brøk - udregn tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.