Matematik

Differentialligning, HJÆLP!

24. november 2010 af MTP92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg har brug for hjælp til flg. opgave:

"Bestem en forskrift for f, når f ' ' (x)=2+4ex, når f ' (0)=1 og f(0)=0"

Er pænt meget på bar bund. På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

f'(x) er en stamfunktion til 2 + 4ex . Bestem integrationskonstanten ud fra f'(0) = 1 . f(x) er nu en stamfunktion til denne fundne funktion. bestem integrationskonstanten ud fra f(0) = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2010 af PeterValberg

 du integrerer f'' (husk integrationskonstanten k1) og bestemmer derved f'
brug oplysningen f'(0) = 1 til at bestemme k1

Integrer nu f' og få derved f (husk integrationskonstanten k2)
brug oplysningen f(0)=0 til at bestemme integrationskonstanten k2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. november 2010 af MTP92 (Slettet)

 f'(x)=2x+4e^x

Men hvilken metode skal jeg så bruge til at finde løsningen ?

Når der ikke indgår noget y på højre side, er det så en funktion af typen y'=x^2-x ?


Skriv et svar til: Differentialligning, HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.