Matematik

Integration - SOS

24. november 2010 af Maleborn91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal have hjælp til at integrere en kendt funktion ved hjælp af numerisk analyse. Er der nogen, der kan hjælpe mig med det?

På forhånd tak.

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af PeterValberg

 hvad er funktionens forskrift, det vil gøre det lidt nemmere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. november 2010 af Maleborn91 (Slettet)

f(x) = e^x * x^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal beregne det bestemte integral

J = ab f(x) dx   

ved numerisk integration, deler man intervalllet [a ; b] op i n lige store delintervaller, hver med intervallængden Δx = (b-a)/n . Til denne opdeling bruges (n+1) delepunkter xi , i = 0, 1, ... , n , hvor a = x0 og b = xn . En tilnærmet værdi for integralet J er så

J ≈ ∑i=1n f(xi)·Δx .

Her tilnærmes funktionen f(x) med trappefunktionen

T(x) = f(xi) for xi-1 ≤ x < xi , i = 1, ... , n

Ved så at gøre antallet n af delintervaller større og større, vil den tilnærmede værdi for integralet J som regel nærme sig mere og mere til den eksakte værdi for integralet.


Svar #4
25. november 2010 af Maleborn91 (Slettet)

hvordan vil du bruge det overstående til at løse

 f(x) = e^x * x^2  


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at formulere opgave mere præcist. Drejer det sig om at beregne et bestemt integral som i #3, eller drejer det sig om numerisk at løse differentialligningen

dy/dx = f(x) = x2·ex

med begyndelsesbetingelsen

y(x0) = y0 .

De to problemstillinger er nært beslægtet.


Skriv et svar til: Integration - SOS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.