Matematik

Integration - haster

25. november 2010 af Maleborn91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg skal have hjælp til at integrere en kendt funktion ved hjælp af numerisk analyse. Er der nogen, der kan hjælpe mig med det?

På forhånd tak.

Mvh

Funktionens forskrift er

f(x) = x^2 * e^x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af Walras

Du skal benytte dig af partiel integration.

Formlen, du benytter, er givet ved

∫f(x)g'(x)dx=f(x)g(x)-∫f'(x)g(x)dx.

Du bør i dette tilfælde vælge f(x)=x^2 og g(x)=e^x, det følger dermed, at

∫x^2*e^xdx=x^2*e^x-∫2x*e^x=x^2*e^x-(2*x*e^x-∫2e^x)=e^x(x^2-2x)+2e^x=e^x(x^2-2x+2),

idet vi benytter partiel integration to gange.


Svar #2
25. november 2010 af Maleborn91 (Slettet)

hvorfor sige de noget andet? :S

- https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=926854#927097


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af Walras

Han benytter sig af en anden metode, det er blot det. Jeg læste let henover "numerisk analyse", idet jeg ikke formodede, at du skulle gå den lange vej, Andersen11 lægger op til. Hvis du skal integrere numerisk bliver du dog nødt til det. #1 giver dog den rette løsning, det kan du forvisse dig om ved at prøve efter med lommeregneren.


Svar #4
25. november 2010 af Maleborn91 (Slettet)

okay, men hvordan vil du bruge den første metode på

f(x) = x^2 * e^x

???


Skriv et svar til: Integration - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.