Matematik

integral

26. november 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Har en opgave her , hvor jeg skal undersøge om punktmængerne M og N , har samme areal når:

M = (x,y) | 1 ≤ x ≤ ∧ 0 ≤ y ≤ 1/x * ln x og

N = (x,y) | 0 ≤ x ≤ 1 ∧ 0 ≤ y ≤ x

Er lige begyndt at have om denne slags regning, så er lidt på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af mathon

                           tastfejl i 2. linje!


Svar #2
26. november 2010 af MikkelN (Slettet)

 Mener du


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2010 af mathon

                     1 ≤ x ≤???


Svar #4
26. november 2010 af MikkelN (Slettet)

 jeg ligger lige opgaven ind

Vedhæftet fil:3td-aflevering-4 (2).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2010 af mathon

      beregn
                             AM = 1e 1/x · ln(x) dx
og
                             AN = 01 x dx                                  og sammenlign
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2010 af mathon

når
        ln(x) = u  er  (1/x)dx = du

substituerede gænser:
                                           1 → 0    og   e → 1
                   hvoraf

                                       AM = 1e ln(x)·(1/x) dx =  01 u du
og
                                       AN = 01 x dx             

                                     
                                       AM = AN da forskellen i det anvendte variabelbogstav
                                                          naturligvis ikke gør nogen forskel


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.