Matematik

vektor regning

27. november 2010 af Iman3b (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Ved ikke helt hvordan at jeg skal formulere det, men jeg prøver:

og

Bestem (vektor a * vektor b) * vektor a

og

Bestem (vektor b*(vektor a - vektor b)) * vektor b

og

Bestem (vektor c + vektor a)*(vektor a + vektor b + vektor c), når

vektor a= (-3 over 2). vektor b=(8 over -½) og vektor c=(9 over 5).

Håber I forstår hvad jeg mener.

Vh. Iman


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af pensionist (Slettet)

Først a*b er et tal

Et tal gange en vektor er en vektor

Den første opgave a= ( -3,2)    b = (8, -½)

a*b = ( -3,2) * (8, -½) = -3*8+2*(-½) = -24 -1 = -25
 

(a*b)*b = -25 * (8,-½) = (-200, 25/2)

De andre opgaver regnes på tilsvarende måde.


Skriv et svar til: vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.