Kemi

Sæbe

27. november 2010 af grimm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!</o:p>

 </o:p>Er der nogle der kan forklare, at hvis man har fremstillet en sæbe igennem stearinsyre og hvis man har en pH-værdi på 5, hvad der så er i galt, da der gerne skulle være noget base i sæben, da jeg her puttet 1 M NaOH i. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af mathon

puffer
                      C17H35COOH  +  OH-   --->   C17H35COO-  +  H2O
                               syre                                            base
 

                      pH = pKs + log(nb/ns) = 5


Svar #2
27. november 2010 af grimm (Slettet)

Påstår du at der stadig vil være base i, selvom det er en syre, da pH = 5. 


Skriv et svar til: Sæbe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.