Matematik

TI-83 Plus

20. april 2005 af migmig (Slettet)
jg har en ligning:

-2x^2-4|x|+6

er der nogen der kan forklare hvordan man kan tegne den på grafregneren, når der er numerisk værdi i?

Svar #1
20. april 2005 af migmig (Slettet)

hov jeg mente en graf

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Jeg formoder, at du har en funktion (ikke en ligning) - nærmere bestemt

f(x) = -2x^2 - 4|x| + 6

På en TI-83 findes numerisktegnet ('absolute value') under

[MATH] ; NUM ; abs(

I Y-editoren indtastes f derfor som

Y1 = -2X^2 - 4abs(X) + 6

//Singularity

Svar #3
20. april 2005 af migmig (Slettet)

1000 tak.:) præcis det jeg mente.

men så når man tegner grafen går den op i en spids, hvorfor det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Grafen for funktionen g: R -> R

g(x) = 6 - 4|x|

er som bekendt stykkevis lineær;

g(x) = 6 + 4x, x
g(x) = 6 - 4x, x >= 0

Grafen for g går så at sige 'op i en spids' i x = 0 (den egenskab arver g fra |x|) Mere præcist; i en (lille) omegn af x = 0 vil

f(x) = -2x^2 + g(x)

approksimere g(x), idet -2x^2 -> 0 for x -> 0, og derfor vil grafen for f i denne omegn næsten være sammenfaldende med grafen for g. Indtegn graferne for f og g i samme vindue; så kan du formentlig se, hvad jeg mener.

Specielt er f ikke differentiabel i x = 0.

//Singularity

Svar #5
20. april 2005 af migmig (Slettet)

ja okay forstår vist ikke rigtig det der. men fostår det væsentlige.
så tak for hjælpen.:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2005 af BsB86dk (Slettet)

den nemmeste måde at få numerisk værdi på sin lommeregner er nok at sætte tallet (variablen) i anden potens for derefter at tage kvadratroden af hele lortet...
|x|=KVROD(x^2)...
jeg vil mene at det er hurtigere at taste ind...

Skriv et svar til: TI-83 Plus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.