Matematik

fart km/t

27. november 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

en kugle har en fart på ca 954 km/t og banen er 15000m2 lang

spørgsmålet : hvor mange sekunder tager det for kuglen at  flyve 70 meter

på forhånd ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Banen kan ikke være 15000m2 lang; det er jo et areal. Prøv at formulere opgaven mere præcist.


Svar #2
28. november 2010 af BrainChild (Slettet)

ups, mener at banen er 15000 altså arealet


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så skal du jo kende noget mere om banen, for du skal bruge banens længde. I stedet for, at vi skal gætte os til det meste af opgaven, er det meget bedre, hvis du kan formulere hele opgaven.


Svar #4
28. november 2010 af BrainChild (Slettet)

det er den eneste oplysning


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har sikkert en tegning af banen. Den bliver du nødt til at beskrive. Eller skriv nu hele opgaven her.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#4

opgaven spørger jo kun om, hvor mange sekunder det kuglen tager at flyve 70 meter. Ikke andet

Prøv og løs den og hvis der problemer, så skriv herind.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2010 af mathon

                                   954 km/t = 265 m/s


Svar #8
30. november 2010 af BrainChild (Slettet)

når okay tak


Svar #9
30. november 2010 af BrainChild (Slettet)

eller hm hvordan regnede du det ud Mathon #7

                                   954 km/t = 265 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

han omregnede det fra km/t til m/s

954/3,6= 265 m/s

Forresten ved du godt hvordan opgaven løses nu?


Svar #11
30. november 2010 af BrainChild (Slettet)

faktisk ikk

gider du godt forklare step for step :S


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Benyt, at fart = (tilbagelagt distance) / (tid)

Her kender du farten og den tilbagelagte distance. Find nu den tid, det tager.


Svar #13
30. november 2010 af BrainChild (Slettet)

er dt rigtigt?'

tid: 228,96m/s


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du skal finde en tid, og du kommer med et resultat i m/s . I stedet for at gætte, skulle du forklare, hvordan du er kommet frem til det. Det korte svar er: det er ikke rigtigt.

Fart = 265m/s (se #7)
Distance = 70m

Hvis der tilbagelægges 265m i 1s, hvor lang tid tager det så at tilbagelægge 70m ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Tid=distance/hastighed

Prøv evt og skrev din fremgangsmåde :D

Måske hjælper det lidt med en forklaring: du finder tiden det tager kuglen af flyve 70 meter, ved at sige distance/hastigheden, som er givet af Mathon #7

Du kan regne denne opgave på flere måder.


Svar #16
30. november 2010 af BrainChild (Slettet)

hvad er det jeg skal finde nu, når jeg har fundet m/s : 954000:3600 = 265m/s

hvad skal jeg regne nu


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. november 2010 af mathon

    954 km/t  = (954000 m) / (3600 s) = (954000 / 3600) · (m/s) = 265 m/s


Svar #18
30. november 2010 af BrainChild (Slettet)

er det svaret ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#18 nej, det er ikke selve svaret, men en del af den, som kan bruges til at finde x, som jo er tiden. = ukendt

#16

nu har du fundet kuglens hastighed i 265 m/s, som svarer til 954 km/t

Nu skal du finde ud af, hvor lang tid kuglen med sin hastighed på 265 m/s, når på 70 meter.

Jeg kan give dig et lille hint eller hva man siger. Det foregår på under et sekund.

Se nu som det jeg skrev i #15

du har hastigheden og du har distancen og tiden finder du ved at...

Prøv dig lige frem og skriv det herind :D


Svar #20
30. november 2010 af BrainChild (Slettet)

265:70 ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.