Matematik

trekant ??

28. november 2010 af thelight - Niveau: 10. klasse

hej jeg har et spørgsmål til beregning af vinkler i trekanter . hvis man nu siger den ene vinkel er halvt så stor som den anden og den anden er 10 grader mindre end den tredje ?? hvordan skal jeg regne det ud når jeg ikke rigtigt  kan tegne det


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af klimasven (Slettet)

 De tre vinkler skal tilsammen give 180 grader

Kald den ene vinkel for v

Den anden vinkel må så være 2v

Og den tredie må være 2v+10

Tilsammen v+2v+2v+10=180 eller 5v=170 det giver v=34.

Prøv om det passer: 34+68+78=


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af peter lind

kald vinklerne v1 v2 og v3. Der gælder så v1 =½v2,  v3 = 10*v2  og desuden gælder  v1+v2+v3 = 180º. Brug den første ligning til at eliminere v1 fra den sidste ligning. Brug dernæst den anden ligning til at eliminere v2 fra den sidste ligning. Af den sidste kan du nu finde v3


Svar #3
28. november 2010 af thelight

ok nu forstår jeg det meget bedre tusind tak for hjælpen til jer


Skriv et svar til: trekant ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.