Matematik

ø1

28. november 2010 af gherd (Slettet)

a) beregn indekstal for år 2000 og 2003 med 1986 som basisår.

b) beregn ændringen i procent fra år 1996 til år 2000.

c) beregn ændringen i procent fra år 2000 til 2003.

Fødselstal:

1986 = 55312

1996 = 67675

2000 = 67081

2003 = 64682

indekstal:

1986 = 100

1996 = 122,4

2000 = ?

2003 = ?

Er helt lost hvad gør jeg skal lave det i excel


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Indekstal for 2000 =67081/55312 *100=121,3

Indekstal for 2003 =64682/55312*100=116,9

procent ændring fra 1996 til 2000

((67081-55312)/55312)*100%=21,3%

procent ændring fra 2000 til 2003

((64682-67081)/64682)*100%=-3,7%


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Prøv at regne efter - Det gik lidt hurtigt med at udregne.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Divider fødselstallet i 2000 med fødselstallet i 1986 (basisåret) og gang med 100

Divider fødselstallet i 2003 med fødselstallet i 1986 (basisåret) og gang med 100

Ændring i procent kan findes ved at sige (ny-gammel)/(gammel) gang med 100 for at få resultatet i procent.

Stigning fra 30 til 40 kan regnes som (40-30)/30 = 33,3%


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

hov den første procent udregning er forkert...

((67081-67675)/67675)*100%=-0,88%


Svar #5
28. november 2010 af gherd (Slettet)

Tak for hjælpen har regnet det efter og det ser meget rigtig ud


Skriv et svar til: ø1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.