Kemi

sølv(I)bromids opløslighed i natriumbromidopløsning

28. november 2010 af kamilla1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

beregn sølv(I)bromids opløselighed i en 0,084 M natriumbromidopløsning ved 25 grader angiv resultate i g/100 ml


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af lasols (Slettet)

AgBr → Ag+ Br-

[Ag+]*[Br-]=Kop

[Ag+]=s

[Br-]=s+0,084M

løs ligningen og du har dit svar


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af mathon

NaBr er let opløseligt

                                           AgBr (aq)   <---->  Ag+ (aq)  +  Br- (aq)

      ligevægtsloven
                                           [Ag+] · [Br- ] = Kop = 7,7·10-13 M2

i en
opløsning
hvor [Br- ] = 0,084 M

har du
                                            [Ag+] · (0,084 M) = 7,7·10-13 M2
hvoraf
                                            [Ag+] = 9,71·10-12 mol/L ækvivalerende 9,71·10-12 mol AgBr pr. liter 0,084 M NaBr
                                             

 dvs
              m(AgBr) = (9,71·10-12 mol)·(187,77 g/mol) = 1,72 ng AgBr pr. liter 0,084 M NaBr


              1,72·10-10 g AgBr pr.100 mL 0,084 M NaBr         


Svar #3
28. november 2010 af kamilla1234 (Slettet)

ækvivalerende? det betyder? - og tak



Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2010 af mathon

ækvivalerende =  "kemisk svarende til"


Skriv et svar til: sølv(I)bromids opløslighed i natriumbromidopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.