Matematik

hjælp

29. november 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er det rigtigt?

Skriv et regne udtryk hvor sammenhængen mellem a og b er følgende.

 1b A er 4 større end b 

  1b          a=b+4

   1c  y er 5 gange mindre end  x 

    1c x=y.5

     Forklar sammenhængen med ord

     2       x=y/3       y er en tredjedel større end x.

   3  Afsæt punkter i koordinatsystemet,hvor andenkoordinaten er dobbelt så stor som førstekoordinaten+1

    Jeg har skrevet 1,3

    Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2010 af Duffy

2   x = y/3    ----    y er en tredjedel større end x.  Nej !

y er 3 gange større end x


Svar #2
29. november 2010 af pige24 (Slettet)

Kan godt se det når jeg tegner et sildeben.

God dag til dig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2010 af Duffy

Jah, det var en god idé at tegne et sildeb...

Du kunne også have ganget med 3 på bagge sider af lighedstegnet, og fået:

3x = (y/3)*3

dvs

3x = y

hvoraf let ses at, ...


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.