Fysik

Henfald - differentialkvotient

29. november 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis vi har antal kerner, N , med funktionen N(t)= N0 *e-kt 

hvor k er henfaldskonstanten og t tid. 

Så har jeg aktiviteten A, med forskriften A= k*N

Hvis vi så antager , at N= 2000 og A= 900 s-1 

ved samme tid, hvordan kan det så være at kernerne ikke er henfaldet vold hurtigt, hvis så mange kerner falder, til lad os sige t= 2 sek.

Jeg har lidt svært ved at se det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af peter lind

Hvad mener du med

hvordan kan det så være at kernerne ikke er henfaldet vold hurtigt, hvis så mange kerner falder, til lad os sige t= 2 sek. ?


Svar #2
29. november 2010 af slapdack (Slettet)

 Okay - dårlig forklaring. Mener bare, at det kan virke som om at der i f.eks t = 2 kan henfalde ufatteligt mange kerner, i forhold til hvor mange der er


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2010 af peter lind

Til tiden t = 2  henfalder der ikke nogen kerner. Du skal have et tidsinterval , før du kan tale om hvor mange, der henfalder. Jeg går så i det følgende ud fra, at det er det du mener. Det er et spørgsmål om hvor stor henfaldstiden er. Der er nogen, der henfalder fantastisk hurtigt og nogle hvor det tager millioner af år.


Skriv et svar til: Henfald - differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.