Matematik

dist-formlen

29. november 2010 af finken83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde afstanden mellem to paralelle linier.

4x+6y =-3

-10x-15y =-3

Jeg har tænkt mig at bruge dist formlen, men hvordan finder jeg et punkt på linien?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vælg et x og beregn det tilhørende y ud fra liniens forskrift.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2010 af peter lind

Det er ligegyldigt hvilket punkt du bruger. Det nemmeste at regne på er hvis enten x = 0 elle y= 0, Sæt for eks. x = 0 i den ene ligning og find den tilsvarende y koordinat


Svar #3
29. november 2010 af finken83 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: dist-formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.