Matematik

Integral

29. november 2010 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan udregner man det ubestemte integral:

f(x) = ∫(x-1/√x)dx

og hvilke regneregler gælder der?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af mathon

         (x-1/√x) = (x-1/ x½) = x-1-½ = x-(3/2)

         ∫ x-(3/2)dx = -2·x + k          når din regel i #3 benyttes


Svar #2
29. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Hvad gør du?


Svar #3
29. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Jeg har en regel der siger:

f(x) = xa       F(x) = 1/(a+1)*xa+1 + c

men den gælder kun for a≠-1, da man ellers vil komme til at dividere med 0.

Denne kan man dog ikke bruge. Jeg har prøvet at omskrive

x-1 til 1/x

og

√x til x1/2


Svar #4
29. november 2010 af placebo321 (Slettet)

så du har gang i potensregnereglerne


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.