Matematik

Eksponentielfunktion

30. november 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Det er egentligt omhandlende fysik, men det er mere et matematisk spørgsmål.

k = henfaldskonstant

K= -ln(a)

N=antal radioaktive kerner

t = tid

N(t) = N0 * e-kt

I min matematikbog siger den, at forskriften er  f(x)= b * e-kx

hvor k = + ln(a)

Hvorfor er k den første funktion negativ og den som min mat bog beskriver negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af mathon

              N = No·e-k·t    k>0                              N = No·(e-k)t = No·at                    e-k = a

              (1/2)No = No·e-k·T½                                                                  eller     -k = ln(a)

              (1/2) = e-k·T½ 

              ln(1/2) = -k·T½                                 ln(1/2) = ln(a)·T½

              -k = ln(1/2)/T½                                 ln(a) =  ln(1/2)/T½                            


Svar #2
30. november 2010 af slapdack (Slettet)

ups, jeg mener at min matematikbog IKKE siger minus foran k


Skriv et svar til: Eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.