Kemi

Lidt hjælp, Tak. :-)

30. november 2010 af MissaSRU (Slettet)

Hej.

Jeg har svært ved opgave 2..

er der nogen der har mulighed for lidt hjælp? :)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF02/2002%2010%201.ashx


Svar #1
30. november 2010 af MissaSRU (Slettet)

?

skal jeg finde molarmassen af R i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af Phienix (Slettet)

Du skal angive hvor stor en molarmasse er for den del af stoffet, du har. Derefter tager du og trækker den mængde fra din oplyste M værdi, og så ved du, hvad molarmassen for er for R.

Når du har molarmassen må du gå lige så stille frem og se, hvilke muligheder, der er tilbage for R,

Du skulle gerne komme frem til, at hvis du antager, at R kun består af C og H, må det være af formen -C4H9


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af mytiara (Slettet)

sorry. så ikke det var b du skulle bruge svar på.. var gået i gang med svar på a... smutter bare igen... :-)


Svar #4
30. november 2010 af MissaSRU (Slettet)

jeg bliver en smule forvirret. Har du muligheden for at vise  hvordan du finder svar på a) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2010 af mytiara (Slettet)

 nu bliver jeg også en smule forvirret.

Altså mit umiddelbare gæt på a) ville være: m = c x V x M .. så får du massen i g, det omregner du til mg så du kan sammenligne det.

Troede bare du skulle have hjælp til opg 2.b ... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2010 af Phienix (Slettet)

Altså.

i 2a)

Personen indtager 2x200 mg ibuprofen, altså 400 mg, eller 0,4 g.

Der måles en koncentration på 1.7 * 10-4 M i blodet. Totalvolumen = 5 L. Stofmængden er da

n = c * V = 1.7*10-4 M * 5 L = 8.5*10-4 mol

M = 206.27 g/mol

⇒ m = n*M = 8.5*10-4 mol * 206.27 g/mol

  m = 0.175 g

eller 175 mg

Så i forhold til at have indtaget 2 piller med i alt 400 mg af stoffet er kun 175 mg optaget i blodet


Skriv et svar til: Lidt hjælp, Tak. :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.