Matematik

Transformere

01. december 2010 af Kristina0 (Slettet)

hvordan transformeres dataerne, så man har en linære sammenhæng i stedet for en potens.

                                            Cordelia    Puck        Ariel       Titania    Oberon
r(middelafstand i mio m) 49,77       86,01      191,0      435,9      583,5
T (omløbstid i døgn)       0,3350      0,7618     2,520     8,706       13,46
 

det vil være en store hjælp ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg har en fornemmelse af at du har en forskrift med potens sammenhæng, Må vi se den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Der er tale om 5 af Uranus' måner. Antages de at følge Keplers 3. lov, gælder der

T2 = a·r3

Tages nu logaritmen på hver side, fås

2·log(T) = log(a) + 3·log(r) , eller

log(T) = (3/2)·log(r) + (1/2)·log(a)

Det vil altså sige, at der er en lineær sammenhæng mellem log(T) og log(r) .


Skriv et svar til: Transformere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.