Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP: Historie og Engelsk - Terrorisme, 9/11

02. december 2010 af OverratedDonk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :)

Jeg sidder og er så heldig at skulle skrive SRP i fagene Historie og Engelsk, og har nu igår fået udleveret min problemformulering. Emnet er terrorisme, med 9/11 som det centrale.

Først og fremmest skal det siges, at dette IKKE er et topic der forsøger at få jer til at lave min opgave. Slet ikke. Jeg opretter udelukkende dette topic for at få hjælp til at komme igang, og for at få andre øjne på sagen således jeg mindsker chancen for at misforstå noget, samt af den årsag at I måske kender til nogle episoder jeg ikke selv kender til, eller som jeg måske ikke lige formår at finde på nettet.

Et af spørgsmålene i min problemformulering lyder:

"Der ønskes en redegørelse for ændringer i terrorismen i perioden 1945 til i dag"

Det er da også forholdsvis til at gå igang med, men hvorfor lige 1945? Jeg ved det var dér 2. verdenskrig sluttede og Den Kolde Krig startede, men hvad har det med terrorisme at gøre? Var der nogle specifikke terror-handlinger i 1945 jeg ikke kender til, eller hvorfor er det lige jeg skal fortælle om ændringerne fra dengang til i dag?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af JonathanHF (Slettet)

 Jeg kan da forestille mig at det blot er fordi at afslutningen af anden verdenskrig lagde grund for terror-aktioner med relation til samme. Og at der jo var krig op til og med 1945, og derfor ikke var den store terror-aktivitet. Jeg skal ikke gøre mig klog på emnet, for jeg ved ikke noget om det, men hvis jeg skulle gisne om det, ville det her være mit bud på et svar på dit spørgsmål :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2010 af FredeW (Slettet)

Jeg gætter på, at det er fordi din lærer har søgt at afgrænse din opgave og derfor har fundet et af verdenshistoriens skelsår.

Når det er sagt, kan man dog komme med et par argumenter alligevel. For det første er antallet af gode gammeldags mellemstatslige krige faldet betragteligt siden 2. verdenskrigs afslutning, og derfor har en del af fokus i international politik skiftet til terrorisme. For det andet lagde 2. verdenskrig grunden til afkoloniseringen, som mange steder havde form af en voldelig kamp, der af kolonistaterne blev anset for at være terrorisme. For det tredje blev Israel grundlagt umiddelbart efter krigen, og Sydafrika fik Apartheidstyret. Begge har siden været mål for noget af den mest højprofilerede "terrorisme" (igen: eller frihedskamp). Endelig lagde 2. verdenskrig grunden til de store samfundsforandringer, som måske var en del af grunden til den vesteuropæiske terrorisme i 70'erne og 80'erne.


Skriv et svar til: SRP: Historie og Engelsk - Terrorisme, 9/11

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.