Matematik

cosinus, sinus

02. december 2010 af cul8r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle. Jeg er i gang med en opgave, hvor jeg kun har sinusrelationen. Jeg ville bare høre, hvordan jeg finder cosinus ud fra det?

Opgaven lyder således:

Om en spids vinkel gælder at sin(v) = 0,25. Bestem cos(v) og tan(v)

Håber der er nogle, der er lidt klogere end mig, der gider hjælpe :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2010 af NejTilSvampe

sin(v)^2 + cos(v)^2 = 1

cos(v) = √(1-0,25^2) = ??

tan(v) = sin(v) / cos(v)

tan(v) = 0,25 / √(1-0,25^2) = ??


Svar #2
02. december 2010 af cul8r (Slettet)

så cos(v)2 = 0,9375 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2010 af NejTilSvampe

 #2 ja.


Svar #4
02. december 2010 af cul8r (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: cosinus, sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.