Matematik

bevis for stump vinkelt trekants areal!!!

02. december 2010 af wåpwåp (Slettet)

  Hej!!! :-)

jeg tilføje dette spørgsmål tidligere på aftenen, men fik ikke
et brugeligt svar, så tænkte der var nogen nye derude til
at hjælpe???

jeg sidder lige med en lille opgave, den har irriteret mig længe nu så vil høre om i har nogle ideer.

Jeg skal lave et bevis for en stumpvinklet trekant, nogen der har ideer eller hints :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Kan du fortælle lidt mere? Skal du vise cos-relationen eller hvad?


Svar #2
02. december 2010 af wåpwåp (Slettet)

 når jeg mener bevis

så mener jeg f.eks:

Bevis for areal på vilkårlig trekant.

A = 1/2*h*g

er den som vi alle kender.

men hvordan kan man finde h hvis den ikke er oplyst...

Sin(v) = mod/hyp

så hvis man har C oplyst kan man jo bruge sinus

Sin(C) = h/b

h er den modstående katete til C og b er hypotesen.

b*sin(c) = h

det var så et bevis på at h = b*sin(c)

så nu kommer det til at hedde

1/2*b*sin(c)*g

g er a så:

1/2*a*b*sin(c)

Mit problem er at min lærer siger at det er anderledes for stumpvinklede trekanter.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#2:
 

*Hypotenusen.

Prøv med en cosinusrelation i stedet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:stump_trekant_bevis.jpg

Skriv et svar til: bevis for stump vinkelt trekants areal!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.