Matematik

monotoniforhold?

03. december 2010 af Problem (Slettet)

Hej.

Jeg har siddet med denne opgave længe, og kan simpelthen ikke finde ud af den. Jeg håber, at der er nogen som vil hjælpe!

Opgaven lyder således;

Om en funktion f(x) oplyses det, at f '(x) = x^2 - 12x.

a) bestem monotoniforholdene for f(x).

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg fortegnsvariationen for f'(x) , herunder, løs ligningen f'(x) = 0. Funktionen f(x) er monotont voksende, hvor f'(x) > 0, og funktionen f(x) er monotont aftagende, hvor f'(x) < 0 .


Svar #2
03. december 2010 af Problem (Slettet)

det forstår jeg altså ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forstår du ikke sammenhængen mellem fortegnet for f'(x) og monotoniforholdene for f(x) ? Det må fremgå af teksten i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2010 af pigen10 (Slettet)

f '(x) = x2 - 12x

x2 - 12x = 0

x (x - 12) = 0

x - 12 = 0         ν      x = 0

x = 12               ν      x = 0

Nu laver jeg en linje, hvor jeg indsætter de 2 tal ind... derefter gøre jeg brug af en sildeben til at finde ud af, om f(x) aftager eller vokser...

Men løsningen til denne opgave er:

f(x) vokser når x ∈] - ∝ ; 0] U [12; ∝[

f(x) aftager når x ∈[ 0 ; 12]

har du spørgsmål, må du endelig spørger;)


Skriv et svar til: monotoniforhold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.