Matematik

andengradspolynomiet

03. december 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hej alle.

hvordan bestemmer jeg rødderne i andetgradspolynomiet f(x) = 2x^2 - 2x - 4

og hvordan faktorisere jeg derefter polynomiet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find først diskriminanten d og benyt så standardformlen for polynomiets rødder. Når rødderne r1 og r2 er bestemt, kan polynomiet skrives på formen

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2) , hvor a er koefficienten til x2 .


Svar #2
03. december 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hvordan finder jeg d?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Diskriminanten er d = b2 - 4ac .

Det burde være kendt, hvordan man løser en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2010 af mette48 (Slettet)

Prøv at se i din matematikbog, der står det nok.


Svar #5
04. december 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jeg har udregnet diskriminanten til 30, men hvordan hedder formlen for at finde rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke korrekt regnet ud. Indsæt de korrekte værdier for koefficienterne i udtrykket for d. Hvis d ≥ 0, kan rødderne i 2.-gradsligingen findes ved rodformlen x = (-b ±√d) / (2a)


Svar #7
07. december 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jamen vil du så ikke forklare mig hvad min a, b og c er?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

2.-gradspolynomiet

2·x2   -2·x   -4    , har koefficienterne

a·x2 + b·x + c ,

hvoraf aflæses

a = 2

b = -2

c = -4


Skriv et svar til: andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.