Matematik

Hjælp tak : )

03. december 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgave 1.4

tak : )

Vedhæftet fil: Tur-i-bowlinghallen.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

En lille hint:

Antag at Palle's overflade er højde*bredde = areal

Dernæst skal du finde ud af hvor mange klodser, der skal til, for at dække arealet.

Du har målene for en stor klods prøv dig frem


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal bygge en rektangulær mur med bredde mindst 35cm og højde mindst 145cm ved at bruge klodser, der har en længde (bredde) 19cm og en højde 5,5cm.

Find først, hvor mange klodslængder, der skal benyttes for at dække bredden 35cm, og dernæst hvor mange klodshøjder, der skal til for at bygge op til en højde af mindst 145cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Forresten hvor mange opgaver får du egentlig for???

Henter du dem bare eller???

Du lavede to andre fsa'er i går eller der omkring :D


Svar #4
03. december 2010 af BrainChild (Slettet)

der er kan være1,8 for  bredden

fordi :

bredde 35:19= 1,8klodser

højde 145:5,5 = 26,4 klodser

er det rigtigt ?


Svar #5
03. december 2010 af BrainChild (Slettet)

#1

En lille hint:

Antag at Palle's overflade er højde*bredde = areal

Dernæst skal du finde ud af hvor mange klodser, der skal til, for at dække arealet.

Du har målene for en stor klods prøv dig frem

haha, jeg har terminsprøve tirsdag, og vil godt klare mig godt, derfor har jeg hentede ca. 6 fsa's opgavesæt :P


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er rigtigt, men du skal så runde op til nærmeste hele tal, og så beregne antallet af det nødvendige antal klodser.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Helt i orden :D

Det var bare mere, hvis jeres lærer gav jer dem for, så var det ret mange hehe :P


Svar #8
03. december 2010 af BrainChild (Slettet)

#6

#4

Ja, det er rigtigt, men du skal så runde op til nærmeste hele tal, og så beregne antallet af det nødvendige antal klodser.

hm så : 2 klodser og 26 ?


Svar #9
03. december 2010 af BrainChild (Slettet)

#7

#5

Helt i orden :D

Det var bare mere, hvis jeres lærer gav jer dem for, så var det ret mange hehe :P

Hehe det kan godt være nogle gange :P


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Jeg vil nok tro, at du skal runde 26,3 op til 27, da 26*5,5 = 143 og det dækker IKKE Palle.


Svar #11
03. december 2010 af BrainChild (Slettet)

Nååår sådn! okaayy

men bredden : 1,8*9,5 = 17,1 cm og han er 35 cm


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#11

Hvorfor siger du 1,8?

Du finder ud af hvor mange klodser der dækker hans bredde:

Palle's bredde = 35 cm

Klodsbredde = 9,5 cm

Så siger du Palles bredde/klodsbredde

Husk og rund op!


Svar #13
03. december 2010 af BrainChild (Slettet)

ups 3,7klodser `?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er da mere praktisk at bruge klodslængden på 19cm til at dække hans bredde, derfor de 1,8 , der rundes op til 2.


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#14

Grunden til jeg spurgte var fordi hun skrev "bredden" 1,8*9,5 og ikke længden...

Tak fordi du mindede om det, det tænkte jeg også på i starten :D

Men ja, det vil være mere praktisk. 1 klods mindre


Svar #16
03. december 2010 af BrainChild (Slettet)

men er det så ikk 3,7 klodser ( uden afrundning ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#16

Nej, for du skal runde op til nærmeste tal (4), men hvis du bruger længden af klodsen vil det være nemmere: 35/19 = 1,8, som afrundes til 2.

grunden til at afrunding er nødvendigt, ellers ville det være sådan her uden afrunding:

1 Palle bliver ikke dækket helt

2 ellers skulle man i teorien skære klodserne, for at få den andel, der helt præcist ville passe :D


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, så bliver det 1,8 klodser (uden oprunding), der rundes op til 2.


Svar #19
03. december 2010 af BrainChild (Slettet)

Okay tak


Skriv et svar til: Hjælp tak : )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.