Matematik

Vektorer

04. december 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om vektorerne a og b oplyses, at

l vektor a l = 2

og

vektor b = 2*vektor a - 3 * hat a  .

l = numerisk

Bestem vinklen mellem vektor a og vektor b.

Jeg ved jeg skal bruge cos(v) = (vektor a * vektor b) / ( l vektor a l * l vektor b l)

MEN HVORDAN?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af mathon

formodes i 2D

tegn det

                       af den retvinklede trekant
                       med kateterne 3·|a| = 6 og 2·|a| = 4

haves
                       tan(V) = (6/4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2010 af PeterValberg

glem bare mit første indlæg, - jeg kan pludselig se, hvad Mathon gør, smart :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. december 2010 af Pigemus (Slettet)

mathon hvad gør du helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2010 af mathon

â er vinkelret på a

længden af 3·â = 3·|â| = 3·|a| = 3·2 = 6
længden af 2·a = 2·|a| = 2·2 = 4

tangens til en spids vinkel
i en retvinklet trekant
er lig med
                                forholdet mellem den modstående og den hosliggende katete
 


Svar #5
04. december 2010 af Pigemus (Slettet)

tak


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. december 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:vektorer.pdf

Svar #7
04. december 2010 af Pigemus (Slettet)

MANGE TAK


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2010 af PeterValberg

 det var så lidt :-)

God weekend

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. december 2010 af Magnus0505 (Slettet)

hvordan kan ( 2a - 3â ) udgøre kateterne til Vektor b ?
skulle ( 2a ) så ikke have stået over ( - 3â ) ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2010 af PeterValberg

 #9 se det vedhæftede dokument i #6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.