Matematik

a og b

04. december 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder med en potensfubktion, hvor jeg kender f(x) og x. Jeg skal finde tallene a og b. Men kender kun metoden for hvordan man kan finde a og b ud fra 2 punkter på linjen. Nogle der kunne hjælpe mig på vej? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af Anders521

Hej Imp,

Hvad er det generelle udtryk for en potensfunktion?


Svar #2
04. december 2010 af Imprafir (Slettet)

Det er f(x)=b*x^a 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2010 af PeterValberg

 Hvad er det helt præcist, du kender ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2010 af mathon

se


Svar #5
04. december 2010 af Imprafir (Slettet)

Jeg kender f(x) og x.

f(x) = 1024 og x=5

Mit spørgsmål er så, hvordan jeg finder a og b, når jeg kender f(x) og x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2010 af PeterValberg

 #5 du skriver:

Jeg kender f(x) og x.

f(x) = 1024 og x=5

Det vil jeg tolke som ét kendt punkt på grafen for f  P(5,1024)...

Kender man to punkter på grafen for en potensfunktion, kan a bestemmes som:

I dit tilfælde kender du tilsyneladende kun ét punkt (5,1024), så der mangler et punkt mere...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
05. december 2010 af Imprafir (Slettet)

Ok, tror godt jeg forstår nu. Har et "sildeben" med op til flere punkter så. Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.