Matematik

Monotomi og ekstrema

04. december 2010 af smilme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg skal undersøge følgende funktion med henblik på monotoniforhold og ekstrema: f(x)=7Inx/x2. Jeg ved godt, man skal differentirer det først og det har jeg gjort: f"(x)= 7-Inx/x3

Så skal man løse f"(x)= 0

Til sidst skal man tegne "fortegnslinje".

Jeg kan ikke finde ud af det. Så, please hjælp mig med det her... Håber der er nogen, der gider hjælpe mig med det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af mathon

        f '(x) = 7·(1-2·ln(x))/x3


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2010 af peter lind

Du har differentieret forkert. Brug (f/g)' = (f'(x)g(x) - f(x)*g'(x))/g((x)2


Svar #3
04. december 2010 af smilme (Slettet)

ok, nu er jeg ikke med. Hvad er så den rigtige differentieret????


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2010 af mathon

#1 og #2 er sendt næsten samtidig
og
er hver især en oplysning til dig  :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2010 af mathon

    f(x) = 7·In(x)/x2        x>0

    f '(x) = 7·(1-2·ln(x))/x3

                                           nævneren er positiv og har således ingen indflydelse på fortegnet for f '(x)

                                           eneste mulighed for ekstrema er 1-2·ln(x) = 0

hvoraf
                                           ln(x2) = 1

                                           x2 = e

                                           x = e½ ≈ 1,65


Skriv et svar til: Monotomi og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.